Van automan naar ESB-therapeut: allebei ‘iets' met handen.

 

Mijn zoektocht begon op 11 oktober 1993 toen ik meedeed aan de International Six Days Enduro (Wereldkampioenschap motorsport voor landenteams). Ik was 16e geëindigd in de WK individueel en een jaar eerder al NL-kampioen geworden. Op de eerste dag van het WK schoof ik onderuit met twee gebroken bovenbenen als resultaat. Ook nog eens open bovenbeenbreuken. Door het vele bloedverlies heb ik de ander kant van het ‘bewust zijn’ bezocht en merkte dat ik daar te vroeg aankwam. ‘Ik heb nog werk te doen op aarde’ was mijn gedachte. Maar wat voor werk?

Na een revalidatie periode van 9 maanden ben ik gaan werken in het autobedrijf van mijn ouders en ben ik later mijn eigen autobedrijf gestart. Gaandeweg merkte ik dat mijn interesse steeds meer lag bij de mens dan bij het blik. De eerste echte stappen in de richting van het ‘helpen’ van mensen heb ik gezet in 2009 met het initiatief ‘Sport en Dan’. Hierna ben ik mijzelf gaan ontwikkelen, eerst als een coach en later als energetisch masseur.

Bij het masseren merkte ik dat ik helemaal niets had met voeten. In een boekenwinkel in Maastricht pakte ik bij toeval, of toeval bestaat niet, een boek over voetreflexologie en ben de opleiding gaan doen. Tijdens mijn zoektocht naar kennis om mensen effectief te kunnen helpen kwam ik in contact met de ESB-methode. Tijdens deze opleiding vielen uiteindelijk alle puzzelstukjes in elkaar.

Dit is mijn manier om inhoud te geven aan mijn leven en antwoord te geven op mijn vraag: ik heb nog veel werk te doen. Ik ontmoet u graag in mijn Praktijk.